Publicaties en Wedstrijden

Finalist fotowedstrijd Colourful Dutch Nature

Groenexpo bloem & tuin, juli 2022

Begin oktober 2020 heb ik een fotografiehut gehuurd in de hoop een aantal mooie fotos te kunnen maken van eekhoorns en vogels. Ik werd al snel enthousiast terwijl ik door mijn lens keek. Het kleurenpallet was door de naderende herfst prachtig. 


Deze foto werd geëxposeerd tijdens het grootste tuinevenement van de Benelux: Groenexpo Bloem en Tuin in Nuenen. Hier konden alle bezoekers de 40 inzendingen bewonderen, geëxposeerd op tuinposters verspreid over het hele terrein. Vervolgens mochten al deze bezoekers een stem uit brengen op de favoriete foto. 

Finalist Sigma challenge: verborgen schoonheid

Zoom.nl en zoom magazine, December 2021

Na de selectie van de Sigma Art challenge werd ik uitgedaagd om samen met twee andere deelnemers een dieluik te maken met het thema verborgen schoonheid.

Het hele artikel en de revieuw van her objectief kan je via deze link bekijken.


Artikel: Danique Otten pakt het heel anders aan en gaat voor de SIGMA 24-70mm F2.8 DG OS HSM Art vanwege de veelzijdigheid van dit objectief. Haar voorkeur gaat voornamelijk uit naar dieren, natuur en portretten. Ook zij denkt lang na over haar onderwerp voor het dieluik, er zijn ook zoveel invalshoeken mogelijk. Uiteindelijk kiest ze voor meervoudige belichtingen in de camera om emoties vast te leggen die mensen soms liever verbergen, terwijl die volgens Danique juist de innerlijke schoonheid van de mens tonen. Door een achergrondscherm in de buurt van een raam te plaatsen en het daglicht aan te vullen met een daglichtfoto, weet Danique een tijdelijke fotostudio in te richten waarin haar zus poseert voor het drieluik van deze ART challenge.

1e Plaats Sigma Art Challenge: Bokeh

Zoom.nl, December 2021

Begin oktober heb ik een fotografiehut gehuurd in de hoop een aantal mooie fotos te kunnen maken van eekhoorns en vogels. Ik werd al snel enthousiast terwijl ik door mijn lens keek. Het kleurenpallet was door de naderende herfst prachtig. 


Jurycommentaar: Met zo’n mooie bokeh in prachtige bosrijke kleuren sprong de eekhoornfoto van Danique Otten er voor ons uit. De oranje kleur van de eekhoorn steekt mooi af tegen de groen-gele achtergrondkleur, waardoor het dier nóg meer uit de foto springt. Ook is de compositie speels door de schuine tak en daardoor interessant om naar te kijken.

1e Plaats amateur categorie: Dieren

Keunstkrite fotografiewedstrijd, Oktober 2021


In 2021 heb ik deze foto ingestuurd voor de fotografiewedstrijd van stichting Keunstkrite in Friesland. Deze foto is gedurende de maand oktober geëxposeerd in de galerie van Tamme Hoekstra in Surhuisterveen. 


Jurycommentaar: Dit is hoe je een dierenportretfoto eigenlijk wil hebben. Het is een prachtige vogel waarvan het blauw mooi af steekt tegen het rood van het oog. Het oog valt door de kleur rood ook meteen op. Mooi ook hoe het wit van de veren van de kroon mooi uit komt.

Publicatie de Natuurgids

De natuurgids Limburg, Oktober 2021


Verschillende natuurgebieden in Limburg worden begraasd door kuddes konikpaarden. Het is van belang om voldoende afstand van deze paarden te houden. Omdat het flink geregend had moest ik een omweg nemen om toch deze afstand te bewaren. Mijn weg vervolgend, zag ik een prachtige reflectie van deze paarden in de grote regenplas in het gebied. Met het vallen van de avond zorgde dit voor een mooie sfeer in deze foto.

Deze foto is gemaakt in het wandelgebied tussen Meers en Maasband in Limburg,

 

 

Publicatie chip foto magazine

Chip foto magazine, maart 2021

De victoriaanse kroonduif is een prachtige vogel om te zien. Het is een van de grootste duivensoorten ter wereld. De roden ogen steken af tegen de mooie kleur blauw van de veren. Je kan niet anders dan onder de indruk zijn van deze vogel. 


In Nederland kan je deze vogel bewonderen in de tuin van Klein Costa Rica in Someren. De duiven zijn absoluut niet bang en laten trots hun prachtige kroon zien. Kroonduiven lopen vooral op de grond, waar ze ook hun voeldsel zoeken. Ze kunnen wel vliegen, maar door hun grootte en gewicht gaat dit niet altijd even soepel. Het is een bedreigde diersoort waarvoor in Nederland dierenparken een fokprogramma is opgericht.

Techniek- en praktijkboek huisdieren 

Zoom.nl academy, November 2020

Een lange brandpuntsafstand in combinatie met een groot diafragma levert een scherp veulentje op terwijl de andere paarden naar de achtergrond verdwijnen.  


Op verschillende plekken in Nederland zijn er natuurgebieden die begraasd worden door kuddes konikpaarden. In het voorjaar kan je hier dan ook verschillende veulentjes zien. De paarden zijn wild en zullen dan ook als kudde de veulens beschermen. Door het gebruik van een zoomlens kon ik op afstand blijven. Je ziet dat de andere paarden als een gloed om het veulen heen staan om deze te beschermen.

Publicatie chip foto magazine 

Chip foto magazine, Mei 2020

Mijn intentie was om een foto te maken van de zonsondergang in de weilanden rond het dorpje Urmond in Limburg. Ik werd hierbij verrast door het gezelschap van een nieuwsgierige koe. Hier heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.  


Op het moment van deze foto was ik nog zoekende naar de camera instellingen en het was dan ook niet gemakkelijk om zowel een mooie zonsondergang te fotograferen als de koe in een goede belichting vast te leggen. Gelukkig had deze koe veel geduld.

error: Content is protected!